top of page

Megnyitjuk!!!

Vizuális dialógus a művészetről és a barátságról generációk és határok közt, az elmúlt évtizedek alatt. Egymással diszkurzusba / kapcsolatba lépő munkák a természetről, két és három dimenzióban.  A VIRTUÁLIS GALÉRIA ELÉRHETŐ   ITT   A KIÁLLÍTÁS TELJES IDEJE ALATT!  

Dr. Pellet Sándor és Cowell-Lehoczky Orsi

KORRELÁCIÓ | 2020 júni 9*-21

* A kormányzati előírások  szerint, korlátozva a látogatók számát és  kézfertőtlenitő használatát kérve a bejáratnál. A Fountain Galéria JÚNI 15-én  fogja megnyitni kapuját a nagyközönség számára.
(A galéria és személyzete júni 9-től megnyitásra készen, de zárt ajtók mögött fogja várni az érdeklődőket.
)

 

Dr. Pellet Sándor | A magyar születésű orvos-festőművész a Debreceni Orvosi Egyetemi évei (1969-ben itt  szerezte első diplomáját) előtt kezdett el festeni.

Dr. Pellet Sándor a sugárzás védelem nagyra becsült szakértője, többek között a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértőjeként, illetve számos hazai nemzeti inzézetben és egyetemen dolgozott vezetői, docensi beosztásban hosszú szakmai karrierje során. Nyugdíjba menetele után vált a festészet dr. Pellet Sándor főfogalalkozásává.

Félegyházi László és Bíró Lajos festőművészek tanítványaként, és az általuk vezetett híres Debreceni Képzőművészeti Körben fejlesztette tudását. A későbbiekben is szoros kapcsolatot tartott a képzőművészeti körrel művésztelepeken, kiállításokon való rendszeres részvétellel. Alapító tagja a Debreceni Műhely Alkotóközösségnek, A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének pedig 1978 óta tagja. Budapesten, Debrecenben és Pomázon illetve külföldön is számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt. Dr. Pellet Sándor Budapesten él és alkot.

 

Orsi Cowell-Lehoczky | A Londonban élő művész Budapesten született. Dr. Pellet Sándort - onkológus-nőgyógyász gyermekeként, mint családi barátot - gyermekkorától ismerte. Az idősebb festő Orsi művészeti fejlődését a kezdetektől érdeklődéssel követte,  és ez a mentori kapcsolat 2009-ben egy, a pomázi Testvérmúzsák Galériában szervezett, és Feledi Balázs művészettörténész által megnyitott közös kiállításban teljesedett ki.

 

Orsi a Magyar Képzőművészeti Egyetemen művészeti grafika szakon szerzett diplomát és a Mester a szakot 2000-ben fejezte be ugyanitt, a Práter utcai Fényképész Szakiskolában (tradícionális) fényképészi szakdiploma megszerzése után. 1999-ben lett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, illetve 2014-től a Society of Women Artists Egyesület tagja. 1999-ben a Magyar Szitanyomat Pályázat első helyettje, 2013-ban a londoni the Mall Galleries SWA pályázati kiállításán a kiállított munkáiért kapott díjat és 2018-ban a ‘The Columbia Threadneedle Prize’ pályázati kiállításán volt válogatott kiállító művész. Orsi rendszeresen állít ki a Britt Művészfederáció galériájában: the Mall Galleries, és évente van önálló kiállítása East Molesey-ban, a Fountain Galériában, ahol a Fountain Gallery Artists Association tagja.

Fountain Galléria | 26 Bridge Road | East Molesey | KT8 9HA | Nyitva: kedd - vasárnap  11.00 - 17.00 | www.fountaingallery.co.uk

 

A galéria a Hampton Court Palace szomszédságában, a Hampton Bridge ellenkező oldalánál levő Bridge Road-on található, a többi, jó hírnévnek örvendő éttermek, kávéházak, butikok és antik kereskedések mellett. Parkolás a Bridge Road-on és környékén 3 óráig ingyenes, illetve a Hampton Court vasútállomás parkolóját korlátlanul, díj ellenében lehet használatba venni. Az állomás a galériától 4 percnyire van.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page